Sinu sõna on mu jalale lambiks ja valguseks mu teerajal.
Psalm 119:105

Avatud Piibli Ühing

Scripture Union Estonia

Kuidas lugeda Piiblit

Tule, järgi mind!

Reede, 2. Jaanuar 2015

Loe läbi alltoodud kirjakoht: Mt 4:18-25

Jeesus kutsub esimesed jüngrid
18Aga Galilea järve randa pidi kõndides nägi Jeesus kaht venda, Siimonat, keda nimetatakse Peetruseks, ja tema venda Andreast, noota heitvat - nad olid ju kalurid -
19ning ütles neile: „Järgnege mulle ja ma teen teist inimesepüüdjad!”
20Ja nad jätsid kohe oma võrgud sinnapaika ning järgnesid talle.
21Ja kui ta läks sealt edasi, nägi ta teist vendade paari, Sebedeuse poegi Jaakobust ja Johannest, kes olid koos oma isa Sebedeusega paadis ja parandasid võrke, ja ta kutsus neid.
22Ja nemad jätsid kohe paadi ja oma isa sinnapaika ning järgnesid talle.
Rahvas koguneb Jeesuse ümber
23Jeesus rändas läbi kogu Galilea, õpetades nende sünagoogides ja jutlustades evangeeliumi Kuningriigist ning tervendades haigeid ja vigaseid rahva seas.
24Ja kuuldus Jeesusest levis üle kogu Süüria, ja tema juurde toodi kõik, kes põdesid mitmesuguseid tõbesid ja olid piinade käes ja kurjast vaimust vaevatud ja langetõbised ja halvatud, ning tema tegi nad terveks.
25Ja Jeesusega käisid kaasas suured rahvahulgad Galileast ja Kümnelinnamaalt ja Jeruusalemmast ja Juudamaalt ja sealtpoolt Jordanit.

Oled eksinud või järgid teejuhiseid? Lülita palves sisse oma sisemine GPS ning kuula Tema juhiseid.
Jeesus alustab oma teenimistööd, tuletades meelde Ristija Johannese varasemat hüüdu: "Parandage meelt, sest taevariik on lähedal" (Mt 3:2) Ning siis kirjeldab Ta seda, milline taevariik on.
 
See on kuningriik, kus kurjusel ning deemonlikel jõududel ei ole mingisugust meelevalda (s 23). Selle asemel näeme, et Jeesusel on seal kogu meelevald. Ta omab meelevalda nii haiguste kui ka deemonlike jõudude üle; ja samasuguse meelevallaga esitab ta kutse ka inimestele, öeldes lihtsalt : "järgi mind!" ning nad jätavad maha kõik ja teevad seda ( s 20,22).
 
Näeme kolme põhjust, miks inimesed Jeesust järgisid. Mõned tulid sellepärast, et kogesid vajadust isikliku meeleparanduse järele (s 17). Teised sellepärast, et Jeesus kutsus neid kaasa teenima koos temaga "inimeste püüdjana" (s 19). Ja siis olid need, kes tulid sellepärast, et olid kuulnud imedest, mida Jeesus oli teinud ning Tema väest millega ta muutis inimeste elusid (s 24,25).
 
Mis on sinu põhjus Jeesuse järgimiseks? Kõigil eelnimtatud kolmel grupil olid olulised põhjused Jeesust järgida. Võibolla tunned, et sul oleks vaja meelt parandada ning vastu võtta andestus Jeesuselt. Võibolla kannatad valu või haiguse käes ning vajad Jeesuse tervednavat puudutust. Võibolla aga oled kuulnud Kuninga kutset- tulla ning ühineda Tema rahvaga selleks, et kuulutada teistele häid sõnumeid taevariigist.
 
Mida konkreetselt tähendab sinu jaoks järgida Jeesust täna? Küsi seda Temalt.

Selle kommentaari autor: Alison Clarke