Sinu sõna on mu jalale lambiks ja valguseks mu teerajal.
Psalm 119:105

Avatud Piibli Ühing

Scripture Union Estonia

Kuidas lugeda Piiblit

Uus perspektiiv

Laupäev, 25. Juuni 2016

Loe läbi alltoodud kirjakoht: 2Kr 5:11-21

Apostliametist
11Teades nüüd, mis on Issanda kartus, me püüame veenda inimesi uskuma. Jumalale me oleme täiesti avalikud ja ma loodan ka teie südametunnistuses olla täiesti avalik.
12Me ei hakka end taas teile soovitama, vaid anname teile alust kiidelda meist, et teil oleks midagi öelda nende vastu, kes võivad kiidelda sellega, mis on silma ees, ent mitte sellega, mis on südames.
13Sest kui me oleme olnud arust ära, siis on see Jumalale, kui oleme selge aruga, siis teile.
14Sest Kristuse armastus sunnib meid, kes me otsustame nõnda: kui üks on surnud kõikide eest, siis on kõik surnud;
15ja ta on surnud kõikide eest, et elavad ei elaks enam enestele, vaid temale, kes on nende eest surnud ja üles äratatud.
16Seepärast ei tunne me nüüdsest peale kedagi inimliku loomuse poolest; kui me ka oleksime tundnud Kristust inimliku loomuse poolest, siis nüüd me ei tunne teda enam nõnda.
17Niisiis, kui keegi on Kristuses, siis ta on uus loodu, vana on möödunud, vaata, uus on sündinud.
18See kõik on Jumalast, kes meid on enesega Kristuse läbi lepitanud ja andnud meile lepitusameti;
19kuna see oli Jumal, kes Kristuses lepitas maailma enesega ega arvestanud neile nende üleastumisi ning on pannud meisse lepitussõna.
20Meie oleme nüüd Kristuse käskjalad, otsekui Jumal ise julgustaks meie kaudu. Me palume Kristuse asemel: Andke endid lepitada Jumalaga!
21Ta on teinud patuks meie asemel selle, kes patust midagi ei teadnud, et meie saaksime Jumala õiguseks tema sees.

Kelle jaoks sina elad? Võta paar momenti, et oma elu Jumala kompassi järgi ümber orienteerida, nii et Issanda surm ja ülestõusmine võiks sinus kõik uueks luua.

Paulus elas nii, nagu ise õpetas, tehes seda Jumala kartuses (s 11). See polnud hirmutus millegi kohutava ähvardusel, vaid aukartus ja aupaklikkus, mis sundisid teda igal päeval töötama igaviku perspektiiviga. Jumala poolt heaks kiidetud mõtteviis on täielik hullus nende jaoks, kel on teistsugune meelelaad. Kontrollitud ja lausa sunnitud erakordse armastuse poolt ei võinud Paulus end tagasi hoida. Ta pidi kõnelema häid sõnumeid eranditult kõigile (s 14)!Nüüd vaatas ta inimesi hoopis teisiti (s 16, 17). Kuidas see siia konteksti sobib? Nii nagu ta mujal täheldas, polnud enam tähtis, kas inimesed olid rikkad või vaesed, orjad või vabad, mehed või naised, kreeklased, roomlased või juudid. Oluline on nende staatus usuperekonna uute loodutena (Galaatlastele 3:28). Mis grupeerib sinu sõpru-tuttavaid-sugulasi sinu ümber ja kuidas saaksid sa Pauluse õpetust oma keskkonda kohandada? Kas tegemist on nahavärvi, sünnikoha, sotsiaalse seisundi või millegi muuga? Olles varem patu tõttu võõrad ja nüüd Jumalaga lepitatud oleme erilise kutsumisega - juhtida patuseid Jumala juurde (s 19). Paulus väidab siin, et Jumal avab oma saatkonna maa peal ja teeb meist oma saadikud. See maatükk, millel saatkond asub, kuulub mitte asukoha riigi, vaid omanikriigi valitsuse jurisdiktsiooni alla. Saadik üritab kõigiti teenida plusse oma kodumaa valitsusele, täites oma läkitust. Meie missioon Jumala akrediteeritud esindajatena ei ole midagi muud kui taasühendada kaotsi läinud inimkond oma Loojaga. Kahjuks on igas riigis ka sellist saatkonna personali, kes tegelevad häbiväärsete asjadega ja kahjustavad oma riigi mainet. Kas see peaks kujutama neid kuningate Kuninga ja isandate Isanda saadikutena?"Süüdi, rüvedad ja abitud meie,veatu Jumala Tall on Tema,täielik lunastus - kas võib see olla?Halleluuja! Milline Päästja!"

Palveta, et võiksid eelseisvatel päevadel erinevatel kohtumistel olla tõeline evangeeliumi saadik!

Selle kommentaari autor: Emmanuel Oladipo