Sinu sõna on mu jalale lambiks ja valguseks mu teerajal.
Psalm 119:105

Avatud Piibli Ühing

Scripture Union Estonia

Kuidas lugeda Piiblit

Ainult alandlikud parandavad meelt

Neljapäev, 7. Juuli 2011

Loe läbi alltoodud kirjakoht: Mt 12:38 - 45

Jeesuse põlvnemine
1Jeesuse Kristuse, Aabrahami poja, Taaveti poja sugupuu:
2Aabrahamile sündis Iisak, Iisakile sündis Jaakob, Jaakobile sündisid Juuda ja tema vennad,
3Juudale sündisid Taamariga Perets ja Serah, Peretsile sündis Hesron, Hesronile sündis Aram,
4Aramile sündis Amminadab, Amminadabile sündis Nahson, Nahsonile sündis Salma,
5Salmale sündis Raahabiga Boas, Boasele sündis Rutiga Oobed, Oobedile sündis Iisai,
6Iisaile sündis kuningas Taavet.Taavetile sündis Uurija naisega Saalomon,
7Saalomonile sündis Rehabeam, Rehabeamile sündis Abija, Abijale sündis Aasa,
8Aasale sündis Joosafat, Joosafatile sündis Jooram, Jooramile sündis Ussija,
9Ussijale sündis Jootam, Jootamile sündis Aahas, Aahasele sündis Hiskija,
10Hiskijale sündis Manasse, Manassele sündis Aamon, Aamonile sündis Joosija,
11Joosijale sündisid Jekonja ja tema vennad Paabeli vangipõlve ajal.12Pärast Paabeli vangipõlve sündis Jekonjale Sealtiel, Sealtielile sündis Serubbaabel,
13Serubbaabelile sündis Abihuud, Abihuudile sündis Eljakim, Eljakimile sündis Assur,
14Assurile sündis Saadok, Saadokile sündis Ahhim, Ahhimile sündis Elihuud,
15Elihuudile sündis Eleasar, Eleasarile sündis Mattan, Mattanile sündis Jaakob,
16Jaakobile sündis Joosep, selle Maarja mees, kellest sündis Jeesus, keda nimetatakse Kristuseks.17Niisiis on Aabrahamist Taavetini kokku neliteist sugupõlve ja Taavetist Paabeli vangipõlveni neliteist sugupõlve ja Paabeli vangipõlvest Kristuseni samuti neliteist sugupõlve.
Jeesuse sünd
18Jeesuse Kristuse sündimisega oli aga nõnda. Tema ema Maarja, kes oli Joosepiga kihlatud, leidis enne enda kojuviimist, et ta ootab Pühast Vaimust last.
19Tema mees Joosep aga, kes oli õiglane ega tahtnud teda avalikult häbistada, võttis nõuks ta salaja minema saata.
20Aga kui ta seda mõtles, vaata, siis ilmus talle unenäos Issanda ingel, kes ütles: "Joosep, Taaveti poeg, ära karda oma naist Maarjat enese juurde võtta, sest laps, keda ta kannab, on Pühast Vaimust.

Isekust on nimetatud meie ajastu needuseks. Täna Jumalat “ravi” eest mille ta meile risti kaudu on võimaldanud.

Jeesuse kriitikud ei jää millalgi rahule! Kurjade vaimude väljaajamine ei olegi tunnustäht? Ja kui nad oleksid mõistnud Jeesuse viidet oma surmale ning matmisele, ei oleks ka see neid rahuldanud, sest Jeesus ise oligi see tunnustäht. Jeesus on suurem kui Joona ja suurem kui Seeba kuninganna ning tema valitsus ulatub üle rahvaste ja perekondade piiride. Jeesuse diganoos variseridele aga oli, et nad on kõvemini kurjuse valitsuse all kinni kui iial enne, sest alternatiiv -Jumala valitsuse tunnustamine- nõuab inimeselt alandlikku meeleparandust oma truudusetusest ning lepingurikkumisest (vt Jr 3:6-11).
Nii jutustab Jeesus väikese loo kurjast vaimust, kes on puhtaks tehtud majast välja aetud, kuid kes pöördub tagasi koos seitsme kaaslasega, eelistades kodust mugavust kõrberännaku vaevadele. See lugu illustreerib meeleheitlikku hulkumist, mida Jeesuse vaenlased kogevad kurja sundimise all. Ühendades selle pildi eelmise teksti looga tugevast mehest, kes teeb meid vabaks - on see kokku meeldetuletus, et kui meie elu on Püha Vaimu poolt puhtaks tehtud , siis peavad uued “puhtad” harjumused asendama vanad, värsked vaimulikud distsipliinid reformima meie elusid, ning jumalik mõtteviis asendama meie vana mõtteviisi. Vaakum saab igal juhul täidetud: kui mitte Jumalast antud eluviisiga, siis pöördub inimene paratamatult tagasi vanade mustrite juurde.
Tänu kasvavale huvile okultismi ja erinevate New Age praktikate vastu, muutuvad mitmed lääne ühiskonnad järjest rohkem demoniseerituiks. Me ei peaks deemoneid kartma, sest meie Issand Jeesus on vägevam kui mistahes deemonlik jõud. Aga meil tuleb vägai tõsiselt suhtuda oma vastutusse aidata neil, kes on kurja käest päästetud, elada Vaimust täidetud elu.

Kas Jumal on sind juhtinud aitama kedagi keda on rõhumas kurjuse jõud? Küsi Jumalalt Püha Vaimu võidmist ja abi - et suudaksid aidata neil käia uuel, Vaimust täidetud ja juhitud õiguse teel.

Selle kommentaari autor: Jennifer Turner