Sinu sõna on mu jalale lambiks ja valguseks mu teerajal.
Psalm 119:105

Avatud Piibli Ühing

Scripture Union Estonia

Kuidas lugeda Piiblit

Aus hinnang

Teisipäev, 8. Märts 2011

Loe läbi alltoodud kirjakoht: 1Kr 4:14-21

Vastutus Jumala ees
14Ma ei kirjuta seda teie häbistamiseks, vaid et teid manitseda nagu oma armsaid lapsi.
15Sest kui teil oleks ka kümme tuhat kasvatajat Kristuses, ometi ei ole teil mitut isa - evangeeliumi kaudu olen mina teid sünnitanud Jeesuses Kristuses.16Sellepärast ma kutsun teid üles: võtke mind eeskujuks!
17Just seepärast ma saatsin teile Timoteose, kes on mu armas ja ustav laps Issandas, et ta tuletaks teile meelde minu teeradu Kristuses Jeesuses, nõnda nagu ma õpetan kõikjal igas koguduses.
18Mõned on saanud suureliseks, nagu ma ei tulekski enam teie juurde.
19Aga ma tulen varsti teie juurde, kui Issand tahab, ja siis ma saan selguse mitte suurustlejate sõnade, vaid väe kohta.
20Sest Jumala riik ei ole ju sõnades, vaid väes.
21Mida te tahate: kas ma pean teie juurde tulema vitsaga või armastuse ja malbusega?

Peatu hetkeks ja palu, et Jumal nätaks sulle selgesti seda, kes sa tegelikult oled!

Nõrkused ja kannatused kuuluvad samavõrd kristlikku kogemusse nagu sinna kuulub edukus. Uuel elul on kõrge hind. Paulus muretseb korintlaste pärast nagu isa oma laste pärast (s 15).


Armastus paneb Pauluse ka vastu seisma nende uhkusele, kuid ta teeb seda õige hoiakuga (s 21). Paulus annab siin ülevaate tõelise apostli omadustest, milleks on sõnakuulelikkus, alandlikkus, valmisolek teenimiseks, usaldusväärsus ja isalik armastus Jumala rahva vastu. Paulus pakub eeskujuks välja iseenda käitumise (s 16).


Vaimulike isade roll pole meie kogudustes enam see, kuigi just sellise lähedase suhte läbi saavad vaimulikud autoriteedid parimal viisil aidata oma hoolealuseid läbi nii raskustest kui headest aegadest. Selline suhe aitab mõista Taevase Isa armastust, mida pole võimalik asendada.

Palu, et Jumal viiks sind eeloleval nädalal kokku inimestega, kelle vastu saaksid üles näidata Jumala armastust.

Selle kommentaari autor: Richard England