Sinu sõna on mu jalale lambiks ja valguseks mu teerajal.
Psalm 119:105

Avatud Piibli Ühing

Scripture Union Estonia

Kuidas lugeda Piiblit

Hõivatud…..millega?

Teisipäev, 15. Märts 2016

Loe läbi alltoodud kirjakoht: Mk 13:24-37

Jeesus õhutab valvama
24Kuid neil päevil pärast seda ahistust pimeneb päike ja kuu ei anna oma kuma
25ning tähed on taevast kukkumas ja taeva vägesid kõigutatakse.
26Ja siis nähakse Inimese Poega tulevat pilvedes suure väe ja kirkusega.
27Ja siis ta läkitab inglid ja kogub kokku oma valitud neljast tuulest, maa äärest taeva ääreni.
28Ent viigipuust õppige võrdumit: kui selle okstele tärkavad noored võrsed ja ajavad lehti, siis te tunnete ära, et suvi on lähedal -
29nõnda ka teie, kui te näete seda kõike sündivat, tundke ära, et tema on lähedal, ukse taga.
30Tõesti, ma ütlen teile, see sugupõlv ei kao, enne kui kõik see on sündinud.
31Taevas ja maa hävivad, aga minu sõnad ei hävi!
32Seda päeva või tundi ei tea aga keegi, ei inglidki taevas ega Poeg, ainult Isa üksi.
33Vaadake ette, valvake, sest teie ei tea, millal see aeg on käes!
34Nii nagu inimene, kes reisis võõrsile ja jättis oma maja, andes sulastele meelevalla, igaühele tema töö, ja uksehoidjal käskides valvata,
35nõnda valvake nüüd, sest te ei tea, millal majaisand tuleb, kas õhtul või keskööl või kukelaulu ajal või varahommikul,
36et ta äkitselt tulles ei leiaks teid magamas.
37Aga mida ma ütlen teile, ütlen kõigile: Valvake!”

Võta aega ja kuulata korraks hääli enda ümber. Nüüd kus tajud et nad on su ümber, püüa neid ignoreerida ning keskenduda piiblitekstile.

Meile on jämedalt antud Jumala ajajoon tulevikuks, kuid meil puuduvad detailid. Kuigi Jumal ei ole avaldanud Jeesus tagasitulemise täpset kuupäeva, pole meil vaja tundide kaupa asjatult higistada, et seda siiski välja arvutada (vt Ap 1:6-7).  Jumal on meile põhimõtteliselt öelnud, mida tulevik toob ning me saame juba praegu selle põhjal end ette valmistada (s 33). 

Pilt valvelolekust, mille Jeesus meie silme ette maalib (s 34-36), ei kirjelda sugugi passiivset ootamist, vaid ärgast tegutsemist. Pane tähele kui mitmel korral õhutab Jeesus oma järgijaid “valvama”, “valvel olema”, ning “ärkvel olema”. Jeesus teab kui lihtsalt võivad päeva pakilised toimetused meid üleni oma valdusesse haarata. Kui me ei hoia aga Tema tulemist meeles, tekib oht, et selle asemel, et teha Jumala poolt määratud tegusid, meid eksitatakse muude asjadega või väsime ootamast (s 36) ning täidame oma päevad hoopis millegi muuga.

Oled sa hõivatud Jumala poolt antud ülesannete täitmisega? Kindlasti ei ole kõik meie hulgas evangelistid või jutlustajad, kuid meile kõikidele on esitatud kutse kuulutada Jeesusest neile inimestele, keda kohtame igal päeval ning meid kõiki on kutsutud ka teenima koguduse (Rm 12:4-8; 1Kr 12:27-31)

 
Kas tead, mida Jumal soovib, et teeksid kuni ootad Jeesuse taastulemist? Leia sõber, kellega koos palvetada ning paluge, et Jumal näitaks ja kinnitaks, kuidas Ta soovib, et Teda teenite.

Selle kommentaari autor: Penny Boshoff