Sinu sõna on mu jalale lambiks ja valguseks mu teerajal.
Psalm 119:105

Avatud Piibli Ühing

Scripture Union Estonia

Kuidas lugeda Piiblit

Toidule keskendudes

Esmaspäev, 16. Juuli 2018

Loe läbi alltoodud kirjakoht: Jh 6:22-27

Jeesus kõneleb tõelisest leivast
22Järgmisel päeval nägi järve kaldal seisev rahvahulk, et seal oli ainult üks paat. Nad teadsid, et Jeesus ei olnud astunud paati koos oma jüngritega, vaid ta jüngrid olid ära läinud üksi.
23Tibeeriasest tuli veel teisi paate selle paiga lähedale, kus nad olid söönud Issanda õnnistatud leiba.
24Kui siis rahvahulk nägi, et seal ei olnud ei Jeesust ega ta jüngreid, astusid nad paatidesse ning tulid Jeesust otsides Kapernauma.
25Ja kui nad leidsid ta teiselt poolt järve, ütlesid nad talle: „Rabi, millal sa siia said?”
26Jeesus vastas neile: „Tõesti, tõesti, ma ütlen teile, te ei otsi mind mitte sellepärast, et te nägite tunnustähti, vaid et te sõite leiba ja teie kõhud said täis.
27Ärge nõutage rooga, mis hävib, vaid rooga, mis püsib igaveseks eluks. Seda annab teile Inimese Poeg, sest teda on Jumal Isa pitseriga kinnitanud.”

Mõtiskle hetkeks oma vaimuliku toiduvaliku üle. Kas see toob sinus piisavalt esile Jeesuse sarnasust ning Tema elu?

Minu abikaasa peab sööma regulaarselt ning kui tal ei ole seda võimalik teha, siis muutub ta väga pahuraks. Ta peab sööma selleks, et elada normaalselt, mitte aga ei ela selleks et süüa. 

Vaimselt tuleb meil kõikidel mõista, kes on see, kes tegelikult hoiab alal meie elu ning võimaldada Temal meid täita nii, et et me üksnes ei oleks elus vaid kannaksime ka head vilja (Jh 15:8).

See rahvahulk, keda Jeesus ime läbi toitis, esindas valdavalt “elada selleks, et  süüa” mentaliteeti.

Selle asemel, et aru saada, et küllus, mis tuli Jeesuse läbi otsekui ei millestki, ja oli viide suhtele, mida nad võinuksid  omada Jumalaga - näevad nemad Jeesuses eluks vajaliku saamise allikat, mitte aga Elu allikat (s 26).

Kui mistahes Jumala and muutub meile olulisemaks ja on enam meie tähelepanu keskmes kui Jeesus ise - siis on meile tekkinud ebajumal, kes ei saa anda tuua meile elu. Isegi Jumala enda poolt saadetud manna läks järgmisel päeval roiskuma ( 2Ms 16:20)! Kas sinu elus on mingit andi, austust, võimekust või staatust, millele oled hakanud toetuma rohkem kui selle anni Andjale?

Juudid, keda enne oli toidetud range käsumeelsusega, arvasid, et ka igavest elu saab välja teenida. Vaata kuidas Jeesus sellise mõtteviisi kummutab (s 29). Kuid sellal kui Eluleiba jagatakse ilma hinnata, on vaja see vastu võtta (s 29). Ja igaüks meist peab astuma rahvahulgast eemale selleks, et anda Jeesusele vastus (s 37-40).

 
Kogudus on kui Jumala pagaritöökoda maapeal. Palveta koguduste eest, mida Jumal sulle südamele paneb, et nad võiksid olla vaimulikult näljased üksense Tema järele.

Selle kommentaari autor: Phil Andrews