Sinu sõna on mu jalale lambiks ja valguseks mu teerajal.
Psalm 119:105

Avatud Piibli Ühing

Scripture Union Estonia

Kuidas lugeda Piiblit

Taastamispäev

Kolmapäev, 4. Mai 2005

Loe läbi alltoodud kirjakoht: Joel 2:18-27

Issanda halastus
18Siis Issand hoolitseb oma maa eest ja tunneb oma rahvale kaasa.
19Ja Issand kostab ning ütleb oma rahvale: "Vaata, ma läkitan teile vilja, veini ja õli, et teil on seda kõike küllalt. Ma ei anna teid enam teotuseks paganate sekka.
20Ja selle põhja poolt tulija ajan ma teist kaugele, hajutan ta kuivale ja tühjale maale, ta eelväe Idamerre, ta järelväe Läänemerre; ja temast tõuseb hais, tõuseb roiskumise lehk, sellepärast et ta tahtis teha suuri asju.
21Ära karda, maa! Hõiska ja rõõmusta, sest Issand teeb suuri asju!
22Ärge kartke, välja loomad, sest kõrbe rohumaad löövad haljendama ja puud hakkavad vilja kandma, viigi- ja viinapuud kannavad külluslikult!
23Ja teie, Siioni lapsed, hõisake ja rõõmustage Issandas, oma Jumalas, sest tema annab teile õiglaselt varajast vihma, saadab vihma teile alla, varajase ja hilise vihma nagu ennegi!
24Siis saavad rehealused täis nisu ning tõrred voolavad üle veinist ja õlist.
25Ja ma tasun teile nende aastate eest, kui saagi sõid rohutirtsud, vastsed, mardikad ja röövikud - see mu suur sõjavägi, kelle ma läkitasin teie kallale.
26Te saate küllalt süüa, te sööte kõhud täis, ja kiidate Issandat, oma Jumalat, kes teiega on talitanud imepäraselt. Jah, mu rahvas ei jää igavesti häbisse.
27Ja te saate tunda, et mina olen Iisraeli keskel, et mina, Issand, olen teie Jumal ja ei keegi teine. Jah, mu rahvas ei jää igavesti häbisse.

Jumal olgu tänatud, et Ta tahab meile andestada.

Kuidas reageerime, kui meid tabaks selline katastroof? Pöördume Jumala poole. Kõik, mis meie teele satub, peaks juhtima meid Tema juurde. Ärgem olgem nagu inimesed Johannese Ilmutusraamatus (9:20,21), kes ei suutnud näha oma hädasid, kui Jumala viisi endale tähelepanu tõmmata, et Ta saaks need inimesed tagasi tuua sinna, kuhu nad kuuluvad. Niisiis Joel kutsub üles pattu kahetsema. Kuid patukahetsus ei tule kergelt. Meile meeldib uskuda, et meil on õigus, ja püüame ennast õigustada. Aga kui tunnistame oma vead, pöördume taas Jumala poole ja palume andestust, toimub midagi imelist. Mida Jumal ootab? See ei ole kindlasti mitte näitemäng ja tühjad sõnad.
Kontrast eelmise peatükiga on vapustav. Saab olema nii, nagu tirtsude hävitustööd poleks kunagi olnud. Kõik saab taastatud – saak (s 22, 24), maa (s 22), suhe Jumalaga (s 26, 27). Osa asju taastus Iisraeli hilisemas ajaloos, kuid lõplik taastumine saab olema tulevikus, kui Jeesus tuleb tagasi ja Jumal saab kõige üle valitsema. Siis kaovad kõik meie praegused probleemid ja valud ning me saame täieliku kompensatsiooni (Ilm 7:15-17). Kui tunned praegu valu, siis need sõnad julgustagu sind.

Patt ei ole mitte kõikide meie probleemide põhjus, kuid mõnede küll. On sul vaja koos Jumalaga mõni asi välja sõeluda? Tee seda praegu ja koge rõõmu, mida pakub Tema armastusse naasmine.

Selle kommentaari autor: John Grayston