Sinu sõna on mu jalale lambiks ja valguseks mu teerajal.
Psalm 119:105

Avatud Piibli Ühing

Scripture Union Estonia

Kuidas lugeda Piiblit

Süda on seal, kus varandus

Kolmapäev, 16. November 2011

Loe läbi alltoodud kirjakoht: Mt 19:23-30

Rikas noormees ja igavene elu
23Siis Jeesus ütles oma jüngritele: "Tõesti, ma ütlen teile, rikas läheb taevariiki ränga vaevaga.
24Taas ma ütlen teile, et hõlpsam on kaamelil minna läbi nõelasilma kui rikkal minna Jumala riiki."
25Aga seda kuuldes jüngrid hämmastusid väga ja ütlesid: "Kes siis küll võib pääseda?"
26Jeesus aga ütles neile otsa vaadates: "Inimeste käes on see võimatu, kõik on aga võimalik Jumala käes."27Siis kostis Peetrus: "Vaata, meie oleme jätnud kõik maha ja järgnenud sulle. Mis siis meile saab?"
28Aga Jeesus ütles neile: "Tõesti, ma ütlen teile, kes olete mulle järgnenud, uuestisündimises, kui Inimese Poeg istub oma kirkuse troonile, istute ka teie kaheteistkümnele troonile Iisraeli kaheteistkümne suguharu üle kohut mõistma.
29Ja igaüks, kes on jätnud maha majad või vennad või õed või isa või ema või lapsed või põllud minu nime pärast, saab nad tagasi sajakordselt ja pärib igavese elu.
30Aga paljud esimesed jäävad viimasteks ja viimased saavad esimesteks.

Täna Jumalat kõige vajaliku eest, mida ta sulle on andnud. Täna selle eest et Tema on ustav ja hoolitseb oma laste eest

Seda kirjakohta lugedes võiksime esmapilgul mõelda: “Selleks et taevariiki pääseda, pean ma olema vaene.”
See ei ole nii. Taevas ei kontrolli keegi sinu pangakonto jääki.
seal ei tunta huvi, kui palju või vähe varandust sa siit ilmast lahkumiseni suutsid kokku kraapida või kas sa äkki oma lubatud limiiti ei ületanud. Et oled liiga rikas – lähed ära põrgusse. Rikkus on paljudele muutunud peamiseks, võtnud Jumala koha. Aga sugugi mitte alati ei ole tegu rahaga. Igal inimesel on midagi mida ta eriti tähtsaks peab, mis on tema kõige suurem varandus.
Piibel ütleb ka hoiatades: kus on sinu varandus, seal on ka sinu süda (Mt 6:21). Teisisõnu: tee kindlaks ja vaata järele, mida sa väärtustad?
Kui sul on maist vara piisavalt, siis kui tähtis see sulle on? Kas sinu meeled on suunatud ainult sellele, kuidas veel rohkem omada? Või suudad sa seda kasutada näiteks kellegi abistamiseks, kes seda hädasti vajaks? Või on su töö või pere või saavutused selleks millele on rajatud kogu su elu?
Ehk oled sa puuduses, kuid keskendunud sellele, et sul midagi ei ole, kadestades neid, kellel on, ja lisaks oled veel kibestunud? Või su päevi täidab mure, sest midagi ei ole?
Ahnus, uhkus ja kadedus suutsid kunagi langema panna taeva säravaima ingli, kellest sai saatanaks kutsutu. Kadedusest sooritati maailma esimene mõrv (1Ms 4:1-8)! Muretsemine lämmatab igasuguse eluseemne.
On ainult Üks, keda oma elu keskpunktis pidades võime olla vabad ja hingamises, kes on väärt kogu austust.

Palu, et Jumal näitaks sulle, mis on su südames esikohal.

Selle kommentaari autor: APÜ