Sinu sõna on mu jalale lambiks ja valguseks mu teerajal.
Psalm 119:105

Avatud Piibli Ühing

Scripture Union Estonia

Kuidas lugeda Piiblit

Igaüks on teinud oma osa

Laupäev, 24. Aprill 2010

Loe läbi alltoodud kirjakoht: 2Ms 39:32-43

Kogudusetelgi ja selle riistade valmimine
32Nõnda valmis kogu töö: elamu, kogudusetelk. Iisraeli lapsed tegid kõik. Nõnda nagu Issand Moosest oli käskinud, nõnda nad tegid.33Siis nad tõid Moosese juurde elamu, telgi ja kõik selle riistad, haagid, lauad, põiklatid, sambad ja jalad,
34katte punastest jääranahkadest, katte merilehmanahkadest, katva eesriide,
35tunnistuslaeka ja selle kangid, lepituskaane,
36laua kõigi selle riistadega, ohvrileivad,
37puhtast kullast lambijala lampidega lampide reastuses, ja kõik selle riistad, valgustusõli,
38kuldaltari, võideõli, healõhnalisi suitsutusrohte, telgi ukse katte,
39vaskaltari ja vaskvõrestiku selle küljes, selle kangid ja kõik riistad, pesemisnõu ja selle jala,
40õue eesriided, selle sambad ja jalad, õuevärava katte, selle nöörid ja vaiad, kõik riistad kogudusetelgi teenistuseks,
41ametiriided pühamu teenistuseks, preester Aaroni pühad riided ja tema poegade preestriameti riided.
42Täpselt, nagu Issand Moosest oli käskinud, nõnda olid Iisraeli lapsed teinud kõik selle töö.
43Ja Mooses vaatas kõike seda tööd ja näe, nad olid selle teinud, nagu Issand oli käskinud. Nad olid just nõnda teinud. Ja Mooses õnnistas neid.

Täna Jumalat andide ja teenistuste mitmekesisuse eest koguduses, mis kõik annavad omanäolise panuse tervikusse.

Ja Mooses õnnistas neid (s 43). Kui erinev on situatsioon kuldvasikaga ptk 32. Issand on andnud juhised Moosesele, mis puudutavad templit (s 25-31), kuid Jumala püha kohalolu oli häiritud inimeste mässumeelsuse poolt. Oma armulikkuses kinnitas Jumal lepinguga oma kestva armuliku kohalolu. Kuni selle kirjakohani on 5 ptk rääkinud inimeste rõõmsast tegutsemisest, mis viis ellu Issanda antud juhised, mis anti Moosese kaudu. Nüüd on nende helduse ja vaimuga täidetud oskuste tulemus toodud Moosese ette. Iga osa on tehtud nii nagu Issand käskis Moosest (s 1,5,7,21,26,29,31,32,42,43). Pane tähele, kuidas salmid 33-41 kordavad kirjakohta 35:10-19, kinnitades igakülgset detailset kuuletumist.
See muster järgib seda, mida on kirjeldatud 1Ms raamatus (1Ms 2:1-3). Jumal annab käsud („seal olgu…“), siin viiakse need täpselt, üksikasjalikult täide, millele järgneb heakskiit ja õnnistus, ja märkus, et töö lõpetati (1Pt 2:4-5). Seda kirjeldatakse ka 1Ms 12:1-4: Jumal andis Aabrahamile käsu lahkuda ja Aabraham lahkus, nagu Issand talle ütles, ja tõotatud õnnistus järgnes. Õnnistus järgneb, kui luuakse kord, mis vastab Jumala eesmärkidele. On lihtne näha seda, et see on tasu, mis on kuidagi teenitud (nagu jäätis, mida lubatakse lapsele osta, kui ta on hea), kuid parem võrdlus võiks olla see, et hea tervise ja energia õnnistus tuleneb tasakaalus dieedist ja harjutustest. Õnnistus tuleb, kui me elame vastavalt eeskirjale, mille on koostanud Looja. Mooses saab õnnistada inimesi, kes on rahul, et nad on sõnakuulelikud ja püüavad aimata Jumala tahet.

Mõtle, milline on sinu osa vaimses hoones (1Ms 2:1-3), mida Jumal ehitab. See on sinu töö kogu terviku heaks, just nagu Jumal on käskinud. Täna teda saadud õnnistuse eest.

Selle kommentaari autor: Richard Harvey