Sinu sõna on mu jalale lambiks ja valguseks mu teerajal.
Psalm 119:105

Avatud Piibli Ühing

Scripture Union Estonia

Kuidas lugeda Piiblit

Armastuse teetähised

Laupäev, 9. Veebruar 2013

Loe läbi alltoodud kirjakoht: Ef 4:1-6

Õhutus üksmeeleks
1Mina, kes olen vang Kristuse pärast, kutsun teid üles elama selle kutsumise vääriliselt, millega te olete kutsutud,
2kogu alandlikkuse ja tasadusega, pika meelega, üksteist sallides armastuses,
3ning olles usinad rahusideme kaudu pidama Vaimu antud ühtsust.
4Üks ihu ja üks vaim, nagu te olete ka kutsutud üheks lootuseks oma kutsumise poolest;
5üks Issand, üks usk, üks ristimine,
6üks Jumal ja kõikide Isa, kes on kõikide üle ja kõikide läbi ja kõikide sees.

“Ilma tegudeta - keegi ei kuula. Ilma sõnadeta - keegi ei mõista.” (Graham Tomlin, Provocative Church, SPCK, 2004)

 

Järgmine sild viib meid Pauluse lootuse juurest (mis toetub Jumala armastuse suurusele) konkreetse reaalsuse juurde, mida eelöeldu tegelikult tähendab (s 1). See tähendab, et oleme kutsutud elama üksteisega rahus (s 2). Jumala armastus tuleb meie juurde lihast ja verest inimeste näol meie ümber; see tuleb alandlikkuse tegudes; õrnuses ja kannatlikkuses mis on armastuse koostisosad (s 2). 

Enamikus Euroopa riikides on suuremad maanteed märgistatud iga poole kilomeetri või kilomeetri tagant tee äärde püstitatud tähistega. Autojuhid ei pane neid tavaliselt tähelegi, kuid päästetöötajatele ja inseneriüksustele on need märgised otsustava tähtsusega. Samamoodi on meie teekond armastusse märgistatud kilomeeter teise järele headuse ja lahkuse tegudega. Ja mõnikord võime olla nii pingeliselt oma eesmärgi poole püüdlemas, et vaatame lihtsalt mööda neist teetähistest kui mitteolulistest.

Kui oleme valmis vaeva nägema selleks, et saaksime tõeliselt kokku, ühendatud; siis kogeme nii ühtsust Pühas Vaimus kui ka seda kuidas rahu meid üksteisega liidab (s 3).

Meie ühtsus on Vaimus, sest meid ühendab igapäevane isiklik kogemus Jumala tõotuste täitumisest. Kui kord oled avastanud et taoline rahu on võimalik, maitsenud andeksandmist ja kogenud võitu oma vanelaste üle - oled jõudnud paradiisile ligidale ning selle maitse jääb sinuga.

Viimaks meenutab Paulus meile seitse korda, et meie erinevad teekonnad toovad meid kõiki sama Jumala poole (s 4-6). Rattal võib olla palju kodaraid, kuid tal on ainutl üks rumm: mida ligemale liigud sa Jumalale, seda ligemale liigud ka neile, kes liiguvad sama teed.

 
Kes on need kaasrändurid, keda Jumal õpetab sind armastama? Kas teie vahel on Vaimu ühtsus? Kas rahu on see, mis teid seob?

Selle kommentaari autor: Gerard Kelly