Sinu sõna on mu jalale lambiks ja valguseks mu teerajal.
Psalm 119:105

Avatud Piibli Ühing

Scripture Union Estonia

Kuidas lugeda Piiblit

Kinnituse sõnad

Laupäev, 15. Veebruar 2014

Loe läbi alltoodud kirjakoht: Ilm 3: 7-13

Läkitus Filadelfia kogudusele
7Ja Filadelfia koguduse inglile kirjuta: Nõnda ütleb Püha, Tõeline,
kelle käes on Taaveti võti, kes avab, ja ükski ei lukusta, ning lukustab, ja ükski ei ava:

8Ma tean su tegusid! Ennäe, ma avasin su ees ukse, mida ükski ei suuda lukustada. Sul on vähe jõudu, kuid sa oled hoidnud tallel mu sõna ega ole salanud mu nime.
9Ennäe, ma annan saatana sünagoogist mõned, kes nimetavad endid juutideks, kuid ei ole seda, vaid valetavad. Ennäe, ma teen, et nad tulevad ja kummardavad sinu jalge ette ning saavad aru, et mina olen sind armastanud.
10Et sa oled hoidnud minu ootamise sõna, siis hoian ka mina sind läbikatsumistunni eest, mis on tulemas kogu ilmamaa peale, et katsuda läbi ilmamaal elavaid.
11Ma tulen varsti. Pea kinni, mis sul on, et ükski sinu pärga ei võtaks!
12Kes võidab, selle teen ma sambaks oma Jumala templis ja enam iialgi ei lähe ta sealt välja, ning ma kirjutan tema peale oma Jumala nime ja oma Jumala linna, uue Jeruusalemma nime, mis tuleb maha taevast minu Jumala juurest, ning oma uue nime.
13Kellel kõrv on, see kuulgu, mida Vaim ütleb kogudustele!

Täna Jumalat kõikide eest, kes sind on julgustanud.

Millisel viisil on usk aidanud kasvatada su enesekindlust? Kui palju oled kuulnud jutlusi, kus jutlustaja ei teegi muud, kui vaid julgustab kogudust, rääkides neile, kui palju Jumal neid armastab ja väärtustab ning millised head plaanid Tal nendega on?

Tänane sõnum Filadelfia kogudusele on üks selliseid. Eelviimase kirjana, sarnaneb see täpselt ülejäänud seitsmega, aga ei sisalda mingit noomitust kogudusele. Selle asemel keskendub kiri kõigele heale, mida ülestõusnud Jeesus koguduses näeb ning milles neid kinnitab: nende ustavuses Sõnale, nende vastupidavuses mitte salata Jeesuse nime (s 8), nende kannatlikkuses, vaatamata seestpoolt tulevale survele (s 9) ning ootamises (s 10). Eelpool nimetatu taustal antakse neile üleskutse jätkata just nii, nagu nad on teinud (pidage kinni sellest, mis teil on (s 11)) - pidage kinni kinnipidamisest!

Ja et neid selles toetada, avab Jeesus kõik uksed, mida neil vaja on (s 7). Siinkasutatavaks kujundiks on kuninga uksehoidja, kelle võimuses oli otsustada kuninga eest, keda tohib lasta kuninga ligiolusse, ja keda mitte. Ükskõik milliseid uksi teised ka sulgevad, Tema, kelle käes on võti Jumala ligiolusse, avab ukse ning kinnitab ustavatele, et neil on oma koht seal - vastavalt sellele kohale, mis neil saab olema Jumala riigis aegade lõpus (s 12).

Taoline kinnitus rajab aluse meie elule ning teenimistööle. Paulus räägib “meie südameisse Püha Vaimu poolt välja valatud” Jumala armastusest, ning Püha Vaimu rollist, kes teeb meid võimeliseks hüüdma Jumala kui Isa poole. Ka Jeesusel oli vaja kuulda Jumala kinnitust enda, kui “minu armsa Poja” kohta, enne kui ta “täis Püha Vaimu” läks kõrbesse, vastu kiusatustele. Kui Jeesus seda vajas, kui palju enam siis meie!

 
Võta aega lihtsalt olla Jumala ligiolus, kuulates julgustuse sõnu, millega Tema tahab sind kinnitada. Kuula ka neid, kelle sõnade kaudu Jumal sulle oma julgustuse edasi annab.

Selle kommentaari autor: Ian Paul