Sinu sõna on mu jalale lambiks ja valguseks mu teerajal.
Psalm 119:105

Avatud Piibli Ühing

Scripture Union Estonia

Kuidas lugeda Piiblit

Head uudised maailma lõpust

Kolmapäev, 4. Detsember 2013

Loe läbi alltoodud kirjakoht: 2Pt 3:8-13

Issanda päeva tulemisest
8Aga selle juures, mu armsad, ärgu jäägu teie eest varjule, et Issanda juures on üks päev nagu tuhat aastat ja tuhat aastat nagu üks päev.
9Issand ei viivita tõotust täitmast, nii nagu mõned peavad seda viivitamiseks, vaid tema on teie vastu pikameelne, sest ta ei taha, et keegi hukkuks, vaid et kõik jõuaksid meeleparandusele.
10Aga Issanda päev tuleb nagu varas. Siis hukkuvad taevad raginal, algained lagunevad lõõmates ning maad ja tema tegusid ei leita enam.
11Kui see kõik nõnda laguneb - missugused siis peate olema teie pühas eluviisis ja jumalakartuses,
12oodates ja kiirendades Jumala päeva tulemist, mil taevad põledes lagunevad ja algained lõõmates ära sulavad.
13Meie ootame aga tema tõotuse järgi uusi taevaid ja uut maad, kus elab õigus.

“Maranatha. Aamen. Tule, Issand Jeesus, tule” (1Kr 16:22, Ilm 22.20)

Olles vastanud valeõpetajate skepsisele,  jätkab Peetrus õpetamist maailma lõppemise positiivsest küljest. Ta räägib “Issanda päevast” - päevast, mis paljudes Vanas Testamendi kirjeldustes tähistas lõppemist, kohtumõistmist ning uusi algusi (Am 5:18-20; Joel 2:28-32; Sf 1:7, 14; Ml 4:5). Keegi ei tea, millal see päev saabub, vaid see saab olema äkiline katkestus kõikidele (s 10). Selle päeva mõju saab olema kõikihõlmav, sest miski ei jää siis puutumata.  10.salm kirjeldab, et samamoodi kui tuli, hävitades maja katuse ning seinad, jätab majas oleva kõikidele nähtavaks - samal kombel teeb Jumala kohtumõistmine avalikuks kõige maa peal sündinu tegeliku olemuse.

Siiski on Peetruse rõhuasetus lootusel. Uskujatel ei ole vaja karta, vaid nad võivad ootusega selle päeva poole vaadata, mil taevad ja maa luuakse uueks ning õigetele antakse eluase, kus nad tõesti saavad end kodus tunda (s 13). Sellest päevast räägitakse pikemalt Ilmutuse 21.peatükis.

Kas peaksime siis käed rüpes istuma, kuni selle päeva tulekuni? Kindlasti mitte! Vaid meil tuleb end treenida, et oleksime valmis elama selles uues keskkonnas. Et see saab olema õigsuse, pühaduse, jumalikkuse ning patuta elu asupaik, peaksime juba praegu neid kvaliteete endas arendama (s 11,13). Juudid uskusid, et meeleparandus on see, mis kiirendab Messia tagasitulekut. Peetrus võtab selle mõtte kaasa öeldes, et ka meie peaksime kiirendama Kristuse tagasitulekut oma eluviisidega (s 12). Microsofti asutaja Bill Gates, kirjutas, et “tulevikus tehakse teisiti praktiliselt kõike”. Ja kui teda erutas sedavõrd hooguvõttev IT revolutsioon, kui palju rohkem peaksime meie olema ärevil ning rõõmsad, oodates Jumala uue loodu esiletulemist?

 
Mõtle oma vaimuliku treeningplaani peale. Milliseid alasid oma usuelus ja kuidas peaksid treenima, et olla valmis uue taeva ja uue maa ilmumiseks? Ole hästi praktiline.

Selle kommentaari autor: Derek Tidball