Sinu sõna on mu jalale lambiks ja valguseks mu teerajal.
Psalm 119:105

Avatud Piibli Ühing

Scripture Union Estonia

Kuidas lugeda Piiblit

Viimane ja esimene sõna

Laupäev, 28. Mai 2011

Loe läbi alltoodud kirjakoht: 1Kr 15:51-58

Kristuse surnuist ülestõusmise tähendusest
51Vaadake, ma ütlen teile saladuse: meie kõik ei lähegi magama, aga meid kõiki muudetakse,
52äkitselt, ühe silmapilguga, viimse pasuna hüüdes, sest pasun hüüab ja surnud äratatakse üles kadumatutena, ning meid muudetakse.
53Sest see kaduv peab riietuma kadumatusega ja see surelik riietuma surematusega.
54Aga kui see kaduv riietub kadumatusega ja see surelik riietub surematusega, siis läheb täide sõna, mis on kirjutatud:
"Surm on neelatud võidusse!

55Surm, kus on sinu võit? Surm, kus on sinu astel?" 56Aga surma astel on patt, ent patu vägi on Seadus.
57Aga tänu olgu Jumalale, kes meile võidu annab meie Issanda Jeesuse Kristuse läbi!58Niisiis, mu armsad vennad, olge kindlad, kõigutamatud ning ikka innukad Issanda töös, teades, et teie vaevanägemine Issandas ei ole tühine.

“Tänu olgu Jumalale, kes meile võidu annab meie Issanda Jeesuse Kristuse läbi!” Mõtle kõigele sellele mille peale kulub su elu - aeg ja energia. Palu et Jumal aitaks sul seda kõike näha igaviku perspektiivis ning teha muutusi kui vaja.

Seda teskti vaadatates tabab mind emotsioonidetulv. Samal ajal kui kirjutasin nende salmide põhjal oma seminaritööd, pidasin ka viimase vestluse vestluse oma isaga enne kui vähk ta elu viis. Isa elukestev lootus oli olnud, et mingil imelisel viisil tema olukord muutub. Issand aga viibis. Kõigele vaatamata ei olnud see lõplik hüvastijätt; vaid ainult: “Taaskohtumiseni, isa!”. Jah, me leiname. Aga mitte ilma lootuseta (1Ts 4:13).
Kust selline kindlus? Ülestõusmisest.
Kas ka mässajatele? Jah, isegi ja eriti neile. Sest surma jõud on patus ning patu vägi on Seaduses. Kuid kiitus olgu Jumalale, kes on ütelnud esimese sõna praeguse loomises ja saab ütlema, ongi juba ütelnud ka viimase sõna uue loomises. Patt on lepitatud! Käsu “hambad” on välja tõmmatud. Kristus on tõesti üles tõusnud!
Surm, kus on nüüd sinu võit? Kas on haud, see sinu võimas lahingurelv, Kristuse läbi neelanud isegi su enese? See vähene mis sul oli, põrm, seegi on sinult nüüd võetud. See kuulub Jumalale, tema tegi selle ja kuulutab selle veelkord väga heaks, armastusega kujundatuks taevase inimese kuju järele.
Ma ei suuda haarata seda mis sündis Ülestõusmise päeval. Kuid võibolla jutustab Jeesuse surilina - tõeline või mitte - omal müstilisel viisil meile tõde (Js 25:7,8). Väidetakse, et näojooned sellele linikule on otsekui põletatud seestpoolt. Mingi ääretult võimas ja kõikeläbistav energiavoog põletas need pimestava valgusega kangale, mis oli määratud jääma pimedusse. Mikroskoopiline Suur Pauk. Palju väiksem sellest mille läbi kord tekkisid maailmad. Uue loodu ja meie kirka tuleviku algus. Nii nagu see esimene mis laotas ümberringi ruumi ja aja, laotab see uus loodu meie maailma evangeeliumi ruumi ja rahuaega. Ja sellele saab inimene rajada oma elu.

Niisiis, mu armsad vennad, olge kindlad, kõigutamatud ning ikka innukad Issanda töös, teades, et teie vaevanägemine Issandas ei ole tühine.

Selle kommentaari autor: Rikk Watts