Sinu sõna on mu jalale lambiks ja valguseks mu teerajal.
Psalm 119:105

Avatud Piibli Ühing

Scripture Union Estonia

Kuidas lugeda Piiblit

Laul, mida Jumal kuuleb

Laupäev, 14. Oktoober 2006

Loe läbi alltoodud kirjakoht: Ilmutuse 15:1-8

Nägemus seitsmest raevukausist ja seitsmest nuhtlusest
1Ma nägin taevas veel teist tunnustähte, suurt ja imelist: seitse inglit, kelle käes oli seitse viimset nuhtlust, sest nendes jõudis lõpule Jumala raev.
2Ja ma nägin otsekui tulega segatud klaasmerd ja neid, kes olid võitnud metsalise ning ta kuju ja ta nime arvu, seisvat klaasmere ääres, Jumala kandled käes.
3Nad laulsid Jumala sulase Moosese laulu ja Talle laulu:
"Suured ja imelised on sinu teod, Issand Jumal, Kõigeväeline! Õiged ja tõelised on sinu teed, sa paganate kuningas!

4Kes ei peaks kartma sind, Issand, ning ülistama sinu nime? Sina üksi oled püha, kõik paganad tulevad ning kummardavad sinu ette, sest su õiged seadmised on saanud avalikuks." 5Pärast seda ma nägin: tunnistustelgi pühamu avanes taevas
6ning need seitse inglit, kelle käes oli seitse nuhtlust, tulid templist välja, üll puhas särav linane riie, kuldvöödega vöötatud rinde alt.
7Ja üks neljast olevusest andis seitsmele inglile seitse kuldkaussi, täis selle Jumala raevu, kes elab igavesest ajast igavesti,
8ning tempel sai täis suitsu Jumala kirkusest ja tema väest ning ükski ei võinud minna templisse enne, kui olid lõpetatud seitsme ingli seitse nuhtlust.

Issand, aita, et ma ei külvaks Sind üle tühja kiitusega. Aita mul järgneda Tallele, kuhu iganes Ta mind juhib.

Tuli sümboliseerib kurja hävitamist. Klaasmeri sümboliseerib rahu igavest kohalolekut. Pühad on vastu pidanud. Nad kogunevad rahu ja puhtuse mere kaldale ja laulavad seal. Nad kasutavad sama relva, millega saavutasid võidu kannatuste üle, relva, mis nurjas tagakiusu. Laul sündis võitluses ja on teatud ainult neile, kes panid lohele ja metsalisele vastu. Milline kõva südamega pragmaatik kasutaks laule, psalme, hümne sõjakaarikute, hobuste, pommide, püsside, tankide vastu? Siiski on terved riigid ja impeeriumid kokku varisenud, aga muusikud oma Jumalalt saadud muusikaga peavad vastu. Oma võitluses valitsejate ja võimu vastu kasutame tõe, õiguse, rahu, usu, pääste ja palve relvi. See võib tunduda ebapraktiline, kuid laulud on alati kauem vastu pidanud, kui impeeriumid oma relvajõududega.
Nagu meie vennad esimesel sajandil, laulame ka täna ülistuslaule, kuid paljudele on see laul ilma kannatuseta. Meie laulus puudub sügavus, sest teame nii vähe sellest, mis tunne on olla oma usu pärast naerualune. Mugavuse armastajad nagu me oleme, põgeneme kannatuste ja surma eest Jeesuse nimel – see on kummaline olukord inimeste jaoks, kes usuvad igavesse ellu. Jumala sõna võib meie jaoks kõlada: “Ära siit, Sinu laulude rütmidesse! Ma ei kuula Sinu harfimuusikat. Kuid las tõde voolab nagu jõgi ja õiglus nagu igavene hoovus.”

Homme, kui koguned teistega koos ülistama, vaatab Jumal üle su elustiili. Kas su laul on laul ilma kannatuseta?