Sinu sõna on mu jalale lambiks ja valguseks mu teerajal.
Psalm 119:105

Avatud Piibli Ühing

Scripture Union Estonia

Kuidas lugeda Piiblit

See pole õige ja see pole OK

Esmaspäev, 24. September 2007

Loe läbi alltoodud kirjakoht: Jk 5:1-6

Hoiatusi enesekindlatele
1Kuulge nüüd, rikkad, nutke ja ulguge oma tulevaste hädade pärast!
2Teie rikkus on pehkinud ja teie rõivad koitanud,
3teie kuld ja hõbe on roostes ning nende rooste saab tunnistuseks teie vastu ja sööb teie liha nagu tuli. Te olete kogunud tagavara viimseil päevil.
4Vaata, tööliste palk, mille te olete jätnud oma põldudel lõikajatele maksmata, kisendab, ja viljakoristajate karjed on tunginud vägede Issanda kõrvu.
5Te olete priisanud ja prassinud maa peal, nuumanud end tapapäeval,
6te olete hukka mõistnud õige ja ta mõrvanud. Tema ju ei hakka teile vastu.

Võta 5 minutit ja pane kirja see maailmas sündiv, mis sind murelikukus teeb.

Nendes salmides Jaakobuse öeldud sõnad sobiksid hästi filmi „8.miil“ Teravate väljenditega avaldab ta muret korruptsiooni üle, selle üle, et inimestele ei maksta välja nende õiget töötasu ning kihistumise üle, kus ühed elavad luksuses sel ajal kui teised äärmises viletsuses ( s 4-6). Ta tõstab häält ka selle pärast et süütud inimesed mõistetakse hukka ning tapetakse.Paljud inimesed tänapäeval avaldavad oma muret samade asjade pärast. Näiteks Chris Martin esineb piltidel sageli T-särgiga „ Toetage õiglast kaubavahetust“, avaldades sellega toetust õiglase kaubavahetuse positiivsetele mõjudele. Üks Inglismaa tuntumaid ja sõnakamaid moedisainereid Katherine Hamnett, võitleb väsimatult mitmel valusal teemal – tuumarelvadest ebaõiglase kauplemiseni, mis paneb arengumaade põllumehed nälgima. Ta nimetab ennast parandamatuks tõekuulutajaks, kes ei talu ebaõiglust ning on oma T-särkidest teinud kampaaniavahendid. Need on vaid kaks näidet inimestest, kes on otsustanud võidelda korrumpeerunud väärtussüsteemi vastu, tõstes esile vaeste ja väheosaliste olukorra.Kas Jaakobuse päevist siis on üldse midagi muutunud? Ka kaasaegses kõrgtehnoloogilises ühiskonnas peame ikkagi kogema samasugust ebaõigluse vohamist ja korruptsiooni- ja ilmselt veelgi levinumal kujul. Ning üks väljakutsetest, millega silmitsi oleme ( kui julgeme sellele otsa vaadata) on Chrisi, Katehrina ja Jaakobuse eeskuju, kes toovad need ebakohad esiel ning tõsyavad häält nende eest, kes seda teha ei saa.

Vaata uuesti oma nimekirja. Otsusta end rohkem kurssi viia mingi teemaga oma lehelt ning rohkem selle eest konkreetsetl palvetada. Küsi Jumalalt, kas peaksid ka midagi konkreetset ette võtma.

Selle kommentaari autor: SUe Rinaldi