Sinu sõna on mu jalale lambiks ja valguseks mu teerajal.
Psalm 119:105

Avatud Piibli Ühing

Scripture Union Estonia

Kuidas lugeda Piiblit

Järjekindel elu

Laupäev, 17. November 2007

Loe läbi alltoodud kirjakoht: 1Tm 1:12-20

Apostli tänu Jumalale armu eest
12Ma olen tänulik Kristusele Jeesusele, meie Issandale, kes on mu teinud vägevaks sellega, et ta oma teenistusse pannes on pidanud ustavaks mind,
13endist Jumala teotajat ja tagakiusajat ja julmurit. Kuid ta on mu peale halastanud, sest uskmatuses ma tegutsesin arutult.
14Aga meie Issanda arm on olnud minu vastu üliväga suur koos usu ja armastusega, mis meile on antud Kristuses Jeesuses.
15Ustav on see sõna ja väärib igati vastuvõtmist, et Kristus Jeesus on tulnud maailma päästma patuseid, kelle seast esimene olen mina.
16Kuid minu peale on halastatud seepärast, et Kristus Jeesus saaks osutada kogu oma pikka meelt kõigepealt mind eeskujuks tuues neile, kes edaspidi hakkavad temasse uskuma ja pärivad igavese elu.
17Aga ajastute Kuningale, surematule, nähtamatule, ainsale Jumalale olgu au ja kirkus igavesest ajast igavesti! Aamen.
Korraldus Timoteosele
18Selle korralduse ma annan sulle, mu poeg Timoteos, varasemate sinu kohta käivate ennustuste põhjal, et sa nende toel võitleksid head võitlust,
19säilitades usku ja puhast südametunnistust, mille mõned on enesest ära tõuganud, ja nende usulaev on läinud põhja.
20Nende seas on Hümenaios ja Aleksandros; nemad ma olen loovutanud saatanale, et nad karistatuna loobuksid Jumala teotamisest.

Issand, aita mul elada kooskõlas Sinu sõnaga.

Jumal mitte ainult ei päästa meid, ta annab meile ka ülesande. Paulus on rõõmus mõlema üle, kuid rõhutab siin, et samuti nagu tema ülesanne on teenida, nii ka Timoteosel (s 12, 18). Olla Efesoses oli Jumala plaan tema jaoks. Et seda täita, pidi Timoteos kinni hoidma usust (usust tõelisesse evangeeliumisse) ja heast südametunnistusest (s 19) (elama vastavalt sellele, mida ta teadis).
Võimalik on ju teada, et valetamine pole hea, kuid olla siiski mässitud vale võrkudesse. On võimalik teada täpselt evangeeliumi tõde, kuid surve, hoolimatuse või nõrkuse tõttu elada sellele vastupidiselt. Sellises olukorras hoiatab meid teadvus ebajärjekindluse eest, kuid meie valik on, kas kuulata või vajutada vaigistamisnuppu.
Vaigistamisnupu vajutamise tagajärg võib olla kohutav – sarnane Hümenaiose ja Aleksandrose juhtumile – meid võidakse kogudusest välja heita (s 20). See on hirmus, kuid mitte lõplik – tee Kristuse juurde on meile alati avatud. Kuula!

Isa, hoia mu teadvus tundlik Sinu soovide suhtes ja mu tahe kiire Sulle kuuletuma.

Selle kommentaari autor: Mark Greene