Sinu sõna on mu jalale lambiks ja valguseks mu teerajal.
Psalm 119:105

Avatud Piibli Ühing

Scripture Union Estonia

Kuidas lugeda Piiblit

Tagasi tulevikku

Teisipäev, 15. Jaanuar 2008

Loe läbi alltoodud kirjakoht: Mi 5:1-14

Petlemmast tuleb rahuvürst
1Aga sina, Petlemm Efrata, olgugi väike Juuda tuhandete seas, sinust tuleb mulle see, kes saab valitsejaks Iisraelis ja kes põlvneb muistseist päevist, igiaegadest.
2Seepärast jäetakse nad saatuse hooleks ajani, mil sünnitaja on sünnitanud; siis pöördub ta vendade jääk tagasi Iisraeli laste juurde.
3Ja tema seisab ning hoiab karja Issanda jõus, Issanda, oma Jumala nime ülevuses. Ja nemad jäävad elama, sest tema on suur ilmamaa ääreni.
4Ja see tähendab rahu. Kui Assur tuleb meie maale ja kui ta astub meie paleedesse, siis seame tema vastu seitse karjast ja kaheksa vürsti.
5Nemad karjatavad mõõgaga Assuri maad ja halja teraga Nimrodi maad; tema päästab meid Assuri käest, kui see tuleb meie maale ja tungib meie piiridesse.
6Siis on Jaakobi jääk paljude rahvaste keskel otsekui kaste Issandalt, nagu vihmapiisad rohu peal, mis ei oota inimest ega looda inimlaste peale.
7Siis on Jaakobi jääk paganate seas, paljude rahvaste keskel, otsekui lõvi metsloomade seas, otsekui noor lõvi lambakarja keskel, kes sinna tungides tallab ja murrab, ilma et oleks päästjat.
8Olgu su käsi tõstetud su vaenlaste vastu ja kõik su vihamehed hävitatagu!
9Ja sel päeval, ütleb Issand, hävitan ma sinult hobused ja teen lõpu su sõjavankritele.
10Ma hävitan su maa linnad ja kisun maha kõik su kindlused.
11Ma hävitan sinu nõidused ja sulle ei jää enam lausujaid.
12Ma hävitan sinu nikerdatud kujud ja ebaususambad ja sa ei saa enam kummardada oma kätetööd.
13Ma kisun sinult su viljakustulbad ja hävitan su linnad.
14Vihas ja raevus tasun ma kätte paganaile, kes pole võtnud mind kuulda.

Jumalal on meie elude jaoks oma strateegia. Tegelikult võib tal neid isegi mitu olla. Kutsudes meid enesele järgnema ja enam tema Poja sarnaseks saama, võib ta meile avada mitmeid uksi ning erinevaid võimalusi.

Mõtle pisut tagasi elatud elule ja sellele, kuidas tehtud valikud ( isegi neile mis polnud nii edukad kui lootsid) on mõjutanud sinu kasvamist kristlasena. Mina olen ühte tähele pannud: kui kaotame silmist Jeesus ning eemaldume, toob ta meid sageli tagasi viisil, milles tema toimimise ära tunneme.
Jumala taastusstrateegia oma rahva jaoks algas Petlemmas ( s 2); väikeses linnas mida seostati anonüümsete sündmustega. Peale ühe fakti – selles linnas oli sündinud Taavet, Juuda kuningriigi suurim kuningas; jumala kummardamise taastaja, Jumala armastaja kes kartmatult astus vastu oma vaenlastele ja oli alandlik sõprade keskel. Iisraeli kuningate üsnagi kehvas reas paistab Taavet eriliselt silma. Ja Jumal lubab, et tulevik saab olema sarnane Iisraeli kaotatud minevikule.
Aga millised on selle uue Taaveti iseloomuomadused? Kas ka tema valitsemine saab olema nii hajus ja despootlik kui eelnevatel monarhidel? Ei, tema juhib ja päästab oma rahva (s 4). Tema avatud kätest voolavad õnnistused ja mitte vägivald. Meie jaoks tähendab see Jeesust (s 2,5a). Sündinud Petlemmas, armastatud Jumalast ja tervitatud oma kaasaegsete poole kui Taaveti Poeg.
Ükskõik kuhu me ka pole jõudnud, võime alati Jeesus juurde tagasi pöörduda. Kui oskad kasutada arvutiprogrammide „Abi“ nuppu, siis tead et võid leida abi ja juhatust ükskõik millises IT rägastikus sa ka poleks. Ja sa saad alati tagasi algusesse minna. Ja mõtle siis, kuhu oled jõudnud oma eluraja geograafias ning otsusta tagasi pöörata Jeesuse juurde.

Jumal on alati Sulle ligidal. "Vaata ma olen iga päev teie juures"

Selle kommentaari autor: Gethin Russel-Jones