Sinu sõna on mu jalale lambiks ja valguseks mu teerajal.
Psalm 119:105

Avatud Piibli Ühing

Scripture Union Estonia

Kuidas lugeda Piiblit

Aeg on praegu

Neljapäev, 3. Oktoober 2013

Loe läbi alltoodud kirjakoht: Luuka 12:54-59

Ajamärkidest
54Aga Jeesus ütles ka rahvahulkadele: "Kui te näete pilve tõusvat lääne poolt, siis te ütlete kohe: "Raske sadu tuleb." Ja nõnda sünnibki.
55Ja kui puhub lõunatuul, siis te ütlete: "Kuum ilm tuleb." Ja nõnda sünnib.
56Te silmakirjatsejad! Maa ja taeva nägu te oskate ära arvata, kuidas te siis seda aega ära ei arva?
57Miks te siis iseeneste kohta ei otsusta, mis on õige?
Tähendamissõna kohtusse minekust
58Sest see on nii: kui sa oma vastasega lähed ülema ette, püüa siis temaga asi lahendada teel, et ta sind ei veaks kohtuniku ette ja kohtunik ei annaks sind kohtuteenri kätte ja kohtuteener ei heidaks sind vangi.
59Ma ütlen sulle, sa ei pääse sealt enne välja, kui oled tagasi maksnud viimsegi leptoni."

Tähelepanu liigub tulelt ilmale. Inimesed panevad tähele tuule suunda ja pilvi, kui tegu on nende põllusaagiga. Aja märke ei taheta aga tihti märgata.

Jeesuse põlvkond sai ebameeldivalt tunda Rooma-vastase mässu tagajärgi. Kahetsusväärselt sai hiljem sellele põlvkonnale osaks suur häda ja viletsus. Rahvahulk ei suutnud taibata, kes nende ees üldse seisab ja nendega räägib. Kas sina paned tähele tänases maailmas mingeid erilisi märke?

Meile esitatakse üleskutse mõtiskleda oma elu üle seoses sellega, mis maailmas toimub. Jeesuse sõnad võivad meid šokeerida, nõutuks teha, huvi tundma panna, motiveerida, vaimustada, kohutada. Sind võivad kõik need tunded tabada enne veel, kui nädal möödub. Hiljem on inimestel tekkinud kõikvõimalikke teooriaid selle kohta, kuidas lõpuajad välja näevad ja mis siis juhtuma hakkab. Oleks hea, kui suudaksime sel nädalal hoiduda targutamast selle üle, vaid lihtsalt püüaksime olla iga päev valmis, et Jeesus saaks tullla meie ellu ja meie maailma uuel ja üllataval viisil.

Kirjakoha lõpus ei anna Jeesus lihtsalt nõu püüda asjad kohtuta lahendada. Juutide jaoks tähendas see hoiatust, et vältida pahandusi Roomale vastuhaku pärast. Meie jaoks aga tähendab see soovitust oma suhe Jumalaga korda teha enne, kui kohtu ette läheme. Meid on imeliselt varustatud ristil põhineva kaitsega. Kui seda ignoreerida, lähevad asjad käest ära - ja siis võib juba hilja olla.

Vaata, loe ja kuula tänaseid uudiseid ja palu Jumalal aidata aja märke Tema seisukohast tõlgendada.

Selle kommentaari autor: APÜ