Sinu sõna on mu jalale lambiks ja valguseks mu teerajal.
Psalm 119:105

Avatud Piibli Ühing

Scripture Union Estonia

Kuidas lugeda Piiblit

Kell Jeesus

Kolmapäev, 20. Detsember 2017

Loe läbi alltoodud kirjakoht: 2Pt 3:8-13

Issanda päeva tulemisest
8Aga selle juures, mu armsad, ärgu jäägu teie eest varjule, et Issanda juures on üks päev nagu tuhat aastat ja tuhat aastat nagu üks päev.
9Issand ei viivita tõotust täitmast, nii nagu mõned peavad seda viivitamiseks, vaid tema on teie vastu pikameelne, sest ta ei taha, et keegi hukkuks, vaid et kõik jõuaksid meeleparandusele.
10Aga Issanda päev tuleb nagu varas. Siis hukkuvad taevad raginal, algained lagunevad lõõmates ning maad ja tema tegusid ei leita enam.
11Kui see kõik nõnda laguneb - missugused siis peate olema teie pühas eluviisis ja jumalakartuses,
12oodates ja kiirendades Jumala päeva tulemist, mil taevad põledes lagunevad ja algained lõõmates ära sulavad.
13Meie ootame aga tema tõotuse järgi uusi taevaid ja uut maad, kus elab õigus.

“„Vaata, ma teen kõik uueks!” (Ilm 21:5) Too Jeesusele tänu selle eest, et uus elu, mille Temalt said on eeltähendus tulevasest kogu loodu täielikust uuendamisest, mil kogu kannatus lõpeb igaveseks.

Kohtupäeva meenutamine ning uue kodu ootamine esitavad väljakutse: mitte istuda lihtsalt niisama, vaid olla missionaalne. Jeesuse taastuleku kindla ja kõikumatu fakti valguses julgustab Peetrus meid kõiki mõtisklema enda isikliku käitumise üle (s 11). Peaksime olema plekita ja veata - radikaalselt erinevad maailmast meie ümber. Jeesuse järgijaid kutsutakse üles puhtusele; andma Pühale Vaimule ruumi pühitseda oma elu nii, et järjest rohkem muutuksime Jeesuse sarnaseks; et ta eemaldaks meie suhtumised, ambitsioonid ja isud kõige selle vastu mis hävitab meis Jumala- näolisust.

Loodul on vaja oma Loojaga rahus elada, kõndida Issandaga koos õhtujaheduses. Omada rahu Jumalaga muutub võimalikuks vaid siis kui tajume Jumala ligiolu väga dünaamilisel viisil. See tähendab pidevat teadvustamist, et räägime ja toimime vaid nii, nagu Püha Vaim meid juhib ja võimaldab. Aga selleks et saada teadlikuks Püha Vaimu liikumisest ning Jeesuse ilmutusest, peame olema pidevas dialoogis temaga. 

“Meie Issanda pikka meelt pidage päästeks..” (s 15). Sellises ootamises tekib võimalus elude uuenemiseks, kadunute leidmiseks, haigete tervendamiseks , murtud südamete taastamiseks ning rahvaste muutumiseks.

Meie ülesanne on kasvada Jumala armus ning selle armu kanalitena. Peaksime muutuma enam Jeesuse sarnaseks, sest armu toimimine meis teeb seda, käivitades sisemise andestuse ning ümberkujunemise protsessi. See muutus, mille Jumal sinu läbi tahab esile tuua, peab esmalt sündima sinus eneses. Millisel elualal koged sa Jumala kutset kasvada? Mille peaksid koheselt lõpetama? Kus tegema uue alguse?

 
Mõtle järele, kuidas saaksid varuda rohkem aega inimestega suhtlemiseks, ning lihvi oma enesedistsipliini, et oleksid eeskujuks pühaduses ning rahu pidamises. Jookse oma võidujooksu auhinna saamiseks!

Selle kommentaari autor: Karl Martin