Sinu sõna on mu jalale lambiks ja valguseks mu teerajal.
Psalm 119:105

Avatud Piibli Ühing

Scripture Union Estonia

Kuidas lugeda Piiblit

Mäluvärskendus

Neljapäev, 15. Märts 2018

Loe läbi alltoodud kirjakoht: Jh 14:27-31

Tõotus Püha Vaimu tuleku kohta
27Rahu ma jätan teile, oma rahu ma annan teile. Mina ei anna teile nõnda, nagu maailm annab. Teie süda ärgu ehmugu ega mingu araks!
28Te kuulsite, et ma ütlesin teile: „Ma lähen ära ja tulen tagasi teie juurde. Kui te mind armastate, küll te siis rõõmustate, et ma lähen Isa juurde, sest Isa on suurem kui mina.”
29Ja nüüd ma olen teile seda öelnud, enne kui see sünnib, et te usuksite, kui see sünnib.
30Ma ei räägi enam teiega palju, sest maailma vürst tuleb ja tal ei ole mingit voli mu üle,
31vaid et maailm saaks aru, et mina armastan Isa ja teen nõnda, nagu Isa mind on käskinud. Tõuske, läki siit minema!”

Meenuta viimast erilist õnnistust, millega Jumal sind üllatas. Luba sel end julgustada.

Jeesus soovis, et Tema jüngrid võiksid kogeda rahu, ega peaks olema ärevil (s 27). Püha Vaimu lohutus ja julgustus, millest Ta rääkis on palju enam kui kauge õlalepatsutus - see on elutoov, südantrikastav julgustus ja innustus, mille sarnast ei leidu kusagil mujal maailmas.

“Teie süda ärgu ehmugu ja ärgu mingu araks, “ ütles Jeesus (s 27). Neile meie hulgast, kes on juba loomupäraselt muretsejad on lihtsam sellist asja kuulda kui teha. Jeesus aga ütleb, et me ei peaks sellepärast muretsema, kuna Tema ise annab meile oma rahu. Ja see on palju rohkem kui lihtsalt rahulik meel või konlfikti puudumine. Kui Jeesus annab meile rahu, siis me ei saa üksnes “shalom” rahu - heaolu ja terviklikkuse kogemuse - vaid siis saame ka lepituse: juudi ja kreeklase vahel, naissoo ja meessoo vahel, orja ja vaba vahel ning mis kõige olulisem: inimese ja Jumala vahel. Teadmine sellest, et oled lepitatud - Jeesuse ohvrisurma tõttu ristil - täidab meie olemuse rahuga ning eemaldab hirmu, sest miski mida siis võime kogeda, ei saa meid Jumalast lahutada (vt Rm 8:38,39). 

Aga - see rahu mille Jeesus meile annab, nõuab meilt midagi ka vastu. Me peame lubama sellel rahul valitseda eneste keskel. Jeesuse järgijatena tuleb meil otsida kõike seda, mis toob kasu teistele ning tõsta esile õiglust ning lepitust - nii oma kodus, kui töökohas, koguduses ja maailmas laiemalt. Rahu on kingitus Jeesuselt, aga see on ka osa Vaimu viljast (Gl 5:22), ning Jeesus soovib näha seda vilja maailmas kasvamas läbi meie.

 
Milliseid Jeesuse sõnu tuletab sulle meelde Püha Vaim (s 26)? Kas tead kedagi, kellega peaksid rahu tegema? Kas saaksid seda teha juba täna?

Selle kommentaari autor: APÜ