Sinu sõna on mu jalale lambiks ja valguseks mu teerajal.
Psalm 119:105

Avatud Piibli Ühing

Scripture Union Estonia

Kuidas lugeda Piiblit

Jääge minu armastusse

Laupäev, 17. Märts 2018

Loe läbi alltoodud kirjakoht: Jh 15:9-17

Jeesus on tõeline viinapuu
9Nõnda nagu Isa on armastanud mind, olen minagi armastanud teid. Jääge minu armastusse!
10Kui teie peate minu käske, siis te jääte minu armastusse, nõnda nagu mina olen pidanud oma Isa käske ja jään tema armastusse.
11Seda ma olen teile rääkinud, et minu rõõm oleks teis ja teie rõõm saaks täielikuks.
12Minu käsk on see: armastage üksteist, nagu mina olen armastanud teid!
13Ei ole olemas suuremat armastust kui see, et keegi annab elu oma sõprade eest.
14Teie olete mu sõbrad, kui te teete, mida ma teid käsin.
15Ma ei nimeta teid enam orjadeks, sest ori ei tea, mida ta isand teeb. Teid olen ma nimetanud sõpradeks, sest teile olen ma andnud teada kõik, mida ma olen kuulnud oma Isalt.
16Teie ei ole valinud mind, vaid mina olen valinud teid ja olen seadnud teid, et te läheksite ja kannaksite vilja ja et teie vili jääks. Mida te iganes Isalt palute, seda ta annab teile minu nimel.
17Selle käsu annan ma teile: armastage üksteist!

Issand, aita mul täna veel rohkem mõista, kui suur on su armastus, mille oled mu ellu välja valanud (1Jh 3:1)

Armastuse sügavus, millega nii Isa kui ka Poeg on armastanud Jeesuse järgijaid, jääb meid lõpuni hämmastama. Võib olla, et me liiga tihti võtame seda iseenesestmõistetavana mõeldes, et Jumal ongi kohustatud meid armastama! Siiski, just Jeesuse surma läbi (mis üsna kindlalt oli ka Jeesuse enda silme ees, kui ta kirjeldas enda ja Isa armastust s 9-13; Jh 13:34) leiame võimaluse, mille kaudu võime kogeda selle hämmastava armastuse reaalsust, mis meieni on ulatatud.

Armastus, mis on Isal ja Pojal usklike vastu (s 9) on see, millesse peaksime ka jääma ning mida üksteisele osutama (s 12). Milline see armastus on? Selle sügavus avaldub tegudes, kus usklikud on nõus ennast ohvriks tooma oma sõprade eest (s 13). See on armastus, mida meis loomuomaselt ei ole, siiski ütleb Jeesus, et selle mõõt ja ulatus iseloomustab kõiki meie suhtumisi ja kogu käitumist. Kui palju vajame Püha Vaimu, et elada sellisel viisil!

Meile on kingitud suur eesõigus, et meid kutsutakse Jeesuse sõpradeks (s 14). Võime ka öelda, et oleme Jumala sulased; seegi oleks väga austav, ometi on meid kutsutud ja määratud sõpradeks ning sellega ülendatud hoopis kõrgemle läheduse tasandile Jeesusega, kes on meid valinud ja läkitanud vilja kandma (s 16). 

Jeesusele kuuletumise tulemus on võimalus kogeda Tema rõõmu (s 11), mille kohta Ta ise ütles, et see lähtub Tema tundmisest. Just see oli C.S Lewise kogemus, kui ta pöördus uskmatusest suhtesse Jumalaga - ja kui ta nimetas rõõmu “taevariigi tõsiseks tööks”.

 
Kuidas muudab täna sinu elu teadmine, et Jeesus armastab sind samamoodi, kui Isa armastab Teda? Kuidas reageerib sellele su süda?

Selle kommentaari autor: Paul Woodbridge