Sinu sõna on mu jalale lambiks ja valguseks mu teerajal.
Psalm 119:105

Avatud Piibli Ühing

Scripture Union Estonia

Kuidas lugeda Piiblit

Head uudised maailma lõpust

Laupäev, 12. Veebruar 2005

Loe läbi alltoodud kirjakoht: 2 Pt 3:8-13

Issanda päeva tulemisest
8Aga selle juures, mu armsad, ärgu jäägu teie eest varjule, et Issanda juures on üks päev nagu tuhat aastat ja tuhat aastat nagu üks päev.
9Issand ei viivita tõotust täitmast, nii nagu mõned peavad seda viivitamiseks, vaid tema on teie vastu pikameelne, sest ta ei taha, et keegi hukkuks, vaid et kõik jõuaksid meeleparandusele.10Aga Issanda päev tuleb nagu varas. Siis hukkuvad taevad raginal, algained lagunevad lõõmates ning maad ja tema tegusid ei leita enam.
11Kui see kõik nõnda laguneb - missugused siis peate olema teie pühas eluviisis ja jumalakartuses,
12oodates ja kiirendades Jumala päeva tulemist, mil taevad põledes lagunevad ja algained lõõmates ära sulavad.
13Meie ootame aga tema tõotuse järgi uusi taevaid ja uut maad, kus elab õigus.

Esitanud väljakutse skeptikutele, juhib Peetrus lugeja maailma lõppu puudutavate heade uudiste juurde. Ta räägib sellest kui “Issanda päevast” - lõppemiste, kohtumõistmise ning uute alguste päevast, nagu Vana Testament seda ka mitmes kohas kirjeldab. Keegi ei tea, millal see saabub, ja see saab kõikidele olema äkiline katkestus (s10). Selle tulemise tagajärjed ulatuvad kogu universumisse. Miski ei jää sellest puutumata. Salm 10 viitab, et samal viisil kui tuli, mis hävitab hoone seinad ja katused, paljastab vaatajaile kõik seesoleva - nii paljastab ka Jumala kohtumõistmine maa peal toimunud sündmuste tõelise olemuse.

Ja siiski asetab Peetrus rõhu lootusele. Usklikud ei pea hirmu tundma vaid võivad sellele päevale vastu vaadata ootuses, sest maa ja taevas luuakse uueks ning kogu elukeskkond muudetakse nii, et õiged tunnevad end viimaks tõeliselt kodus olevat (s13) - teema, millest põhjalikumalt räägib Ilmutuse 21. ptk.

Hästi, aga kas peame siis tegevusetult istuma kuni kõik see juhtuma hakkab? Ei! Meil on vaja end treenida, et olla valmis selleks uueks keskkonnaks. Ja kuna see on kodu õiglusele, pühadusele, jumalikkusele ning eksimusteta elule - peaksime hakkama neid kvaliteete oma elus ilmutama juba praegu (s 11, 13). Juudid uskusid, et meeleparandus kiirendab Messia tulekut. Peetrus kasutab sama mõtet, öeldes, et peaksime kiirendama Kristuse taastulekut oma eluviisidele tähelepanu pöörates (s 12). Micrsofti looja, Bill Gates kirjutas; “Tulevikus tehakse kõike teisiti. Vaevalt jaksan seda homset ära oodata ning teen kõik enesest oleneva, et see kiiremini saabuks.” Kui Gates on sedavõrd vaimustatud IT revolutsioonist, kui palju enam peaksime meie vaimustusega ootama Jumala uue loodu ilmsiks tulemist?

Koosta enesele treeninguprogramm. Millist trenni pead tegema, et saaksid elada uuel maal ja uue taeva all?

Selle kommentaari autor: Derek Tidball