Sinu sõna on mu jalale lambiks ja valguseks mu teerajal.
Psalm 119:105

Avatud Piibli Ühing

Scripture Union Estonia

Kuidas lugeda Piiblit

ÕNNELIK SÖÖMAAEG

Kolmapäev, 15. Märts 2006

Loe läbi alltoodud kirjakoht: Jh 12:1-11

Maarja salvib Jeesust
1Kuus päeva enne paasapühi tuli Jeesus Betaaniasse, kus elas Laatsarus, kelle Jeesus oli surnuist üles äratanud.
2Nad tegid siis temale seal lõunasöögi ja Marta teenis. Laatsarus oli aga üks neist, kes koos Jeesusega lauas istusid.3Maarja võttis nüüd naela ehtsat, hinnalist nardisalvi, võidis Jeesuse jalgu ja kuivatas neid oma juustega, ning koda täitus salvi lõhnast.
4Aga üks ta jüngritest, Juudas Iskariot, kes valmistus teda ära andma, ütles:
5"Miks seda salvi ei ole kolmesaja teenari eest müüdud ja raha antud vaestele?"
6Aga seda ta ei öelnud vaestest hoolimise pärast, vaid et ta oli varas; kukruhoidjana ta poetas kõrvale sissepandut.
7Siis ütles Jeesus: "Jäta naine rahule, et ta seda hoiaks minu matmise päevaks.
8Vaeseid on ju alati teie juures, aga mind ei ole teil alati."9Siis sai suur hulk juute teada, et Jeesus on seal, ja nad ei tulnud mitte üksnes tema pärast, vaid et näha saada ka Laatsarust, kelle ta oli surnuist üles äratanud.
10Aga ülempreestrid võtsid nõuks ka Laatsarus ära tappa,
11sest tema pärast läks sinna palju juute ja hakkas Jeesusesse uskuma.

Issand on mu valgus ja mu pääste – keda ma peaksin kartma?

Kõik tunduvad söögilauas väga rahulikud. Laatsarus on tänulik, et ta on elus ja lähemal Jeesusele kui kunagi varem (s 2). Maria ja Marta mängivad uuesti läbi sama stsenaariumi, mis põhjustas tüli varemgi, ainult seekord on nad keskendunud Jeesusele, mitte üksteisele, kui nad Teda teenivad ja ülistavad. Pane tähele, et Jeesus ei muretse Maria kingituse kalliduse pärast (s 3) ega selle pärast, et see võiks kuidagi jätta vaesed ilma toetusest (s 8). Jeesusele loeb kinkija südamehoiak ja motivatsioon, samuti kingi sümboolne tähendus (s 7). Tuleb vaadata ette, et meie mure vaeste ja rõhutute pärast ei muutuks süütundest ajendatud kohustuseks, mis hävitab meie rõõmu Issandas.
Kuid kõik ei ole korras sel õhtul. Juudase hämar saladus (s 6) hakkab mõju avaldama ta hingele. Kohtav on tõdeda, et võib olla küll Jeesusele väga lähedal, näha Ta imetegusid, kogeda Ta armastust, kuid siiski minna üle tumedate jõudude poolele.
Marial ja Martal oli olnud võibolla suuri võitlusi Jeesuse mõistmisel ja järgimisel, kuid nad tulid alati tagasi Ta juurde patukahetsuse, usu ja suurema usaldusega. Juudas ei teinud seda. Selle asemel reetis ta Jeesuse. Parim kogemus, mida kunagi võib omada, on tunda rõõmu andestatud patust. Suurim oht on lasta valusatel kogemustel end Jumalast eemale juhtida selle asemel, et Tema juurde tulla.

Mis on kõige erilisem kingitus, mille kunagi oled saanud? Millise erilise kingi teeksid aga sina sel nädalal Jeesusele?

Selle kommentaari autor: Whitney Kuniholm