Sinu sõna on mu jalale lambiks ja valguseks mu teerajal.
Psalm 119:105

Avatud Piibli Ühing

Scripture Union Estonia

Kuidas lugeda Piiblit

Enne kukelaulu

Laupäev, 4. Aprill 2009

Loe läbi alltoodud kirjakoht: Lk 22:54-62

Peetrus salgab Jeesuse
54Aga nad võtsid Jeesuse kinni ja viisid ära ja tõid ülempreestri majja. Ent Peetrus järgnes eemalt.
55Ja kui nad keset õue tule süütasid ja üheskoos maha istusid, istus ka Peetrus nende sekka.
56Aga üks teenijatüdruk nägi teda tule valgel istuvat ja ütles ainiti tema peale vaadates: "Ka tema oli koos Jeesusega."
57Peetrus aga salgas: "Naine, ma ei tunne teda."
58Natukese aja pärast lausus üks mees Peetrust nähes: "Ka sina oled nende seast." Peetrus aga lausus: "Inimene, ma ei ole."
59Ja umbes tund aega hiljem kinnitas seda keegi teine: "Tõepoolest, ka tema oli Jeesusega, ta on ju galilealane."
60Peetrus aga ütles: "Inimene, ma ei mõista, mida sa räägid." Ja otsekohe, kui ta alles rääkis, laulis kukk.
61Ning Issand pöördus ja vaatas Peetrusele otsa ja Peetrusele tuli meelde Issanda sõna, kuidas ta temale oli öelnud: "Enne kui täna kukk laulab, salgad sina mu kolm korda ära."
62Ja sealt välja minnes puhkes ta kibedasti nutma.

Mõtiskle, kas oled kunagi Jeesust ära salanud või temast vaikinud.

Kas oled kunagi midagi öelnud ja seda kohe kahetsenud? Võib-olla lipsas saladus su suust välja või ütlesid kellegi kohta halvasti. Su valu ja piinlikkusetunne on arvatavasti väga väikesed selle kõrval, mida Peetrus siin kogeb. Siin lausub ta sõnu, mida ta poleks eales kuuldavale toonud – ta reedab Jeesuse, öeldes, et pole kunagi teda tundnud.

Jüngrid jätsid Jeesuse maha. Peetrus langeb siin kolm korda järjest. Tema hämmastus on eriti suur, sest kukk laulab, täpselt nagu Jeesus oli ennustanud, ja Jeesus pöördub ta poole ning vaatab teda. Kui Peetrus oma reeturlikud sõnad lausub, oleks ta sellega nagu Jeesust teotanud ja peksnud. Saanud hoobi kelleltki, keda ta armastas, on Jeesus veelgi kaitsetum sõdurite käes. Ka sõdurid mõnitavad ning teotavad teda, kuidas oskavad.

Jeesus vaatab sulle praegu tõsiselt otsa. Mis sul on talle öelda? Miks mitte talle oma muret kurta? Piibel julgustab meid tunnistama oma patte, sest siis Ta on ustav ja andestab meile meie patud ning puhastab meid ülekohtust (1Jh 1:9).

Selle kommentaari autor: Amy Orr-Ewing