Sinu sõna on mu jalale lambiks ja valguseks mu teerajal.
Psalm 119:105

Avatud Piibli Ühing

Scripture Union Estonia

Kuidas lugeda Piiblit

Seistes Issanda ees

Esmaspäev, 14. Veebruar 2011

Loe läbi alltoodud kirjakoht: Js 44:1-8

Jumal õnnistab Iisraeli
1Nüüd aga kuule, Jaakob, mu sulane, ja Iisrael, mu valitu!
2Nõnda ütleb Issand, sinu Looja, emaihus valmistaja, sinu aitaja: Ära karda, mu sulane Jaakob, ja Jesurun, mu valitu!
3Sest ma valan janusele vett ja kuivale voogusid; ma valan sinu soo peale oma Vaimu ja su järglaste peale oma õnnistuse,
4et nad võrsuksid kui roogude vahel, otsekui remmelgad veeojade ääres.
5Üks ütleb: "Mina kuulun Issandale", teine nimetab ennast Jaakobi nimega, kolmas kirjutab oma käe peale: "Issanda oma" ja võtab enesele aunimeks Iisrael.
6Nõnda ütleb Issand, Iisraeli kuningas, ja tema lunastaja, vägede Issand: Mina olen esimene ja viimane, ja ei ole muud Jumalat kui mina.
7Kes on minu sarnane? See hüüdku, jutustagu sellest ja kandku mulle ette! Sest ajast kui ma seadsin muistse rahva ja tulevased sündmused, jutustagu nad neile sellest, mis on tulemas.
8Ärge värisege ja ärge kartke! Kas ma ei ole sulle juba ammu kuulutanud ja teatavaks teinud? Teie olete mu tunnistajad. Kas on muud Jumalat kui mina? Ei, muud kaljut ei ole, mina küll ei tea!

Täna Jumalat kõige eest, mida Ta sulle viimastel päevadel rääkinud on. Palu, et ta kõnetaks sind ka täna.

Tänane tekst esitab mitmeid väljakutseid.


Elame ajal, mil Jumala Vaim tegutseb ja meie oleme „vaimulik järelkasv“, kellest 3. salmis räägitakse. Kas me oleme aga valmis tõusma püsti ja saama loetud kui Issanda omad (s 5)? Iisrael oli rahvas, kes oli teiste rahvaste ja kogukondade poolt kergesti äratuntav. Nüüd on Vaim see, kes ühendab kõiki usklikke ja elab ka meis.


Teistest uskudest ja kogukondadest eristab meid see, et oleme Vaimuga täidetud inimesed. Kuid sageli tekib kiusatus pugeda peitu ja vältida oma kuuluvuse avalikuks saamist. Arvestades seda, et me teenime ainukest tõelist Jumalat, on see tegelikult mõistusevastane kiusatus (s 6-8)!


Kui meeletult me käitume, kui teeme materiaalsed asjad või inimeste arvamused tähtsamaks sellest, et näidata end Kuninga järeltulijatena. Meil on ju osadus elava Jumalaga! Kui meil on soov laulda ja hüüda, sest meile on andestatud, siis salmid 21-23 näitavad seda, kuidas ka Jumal meie üle rõõmustab. Need salmid väljendavad kaunilt külluslikult rõõmu meie lunastusest.


Need kajavad ka Uues Testamendis, mis kinnitab, et Jeesus pidas ristil vastu „... tema ette seatud rõõmu ...” tõttu (Hb 12:2).


Jumal soovib sulle anda veelgi suurema mõõdu oma rõõmust

Selle kommentaari autor: Anna Wells