Sinu sõna on mu jalale lambiks ja valguseks mu teerajal.
Psalm 119:105

Avatud Piibli Ühing

Scripture Union Estonia

Kuidas lugeda Piiblit

Linna vallutamine.

Kolmapäev, 23. Juuli 2014

Loe läbi alltoodud kirjakoht: Jh 4: 27-42

Jeesus kõneleb Samaaria naisega
27Ja sel hetkel tulid ta jüngrid tagasi ja panid imeks, et Jeesus kõneles naisega. Ometi ei öelnud keegi: "Mis sa temalt tahad?" või "Mida sa temaga räägid?"
28Siis jättis naine oma veekannu sinna ning läks tagasi külla ja ütles inimestele:
29"Tulge vaadake inimest, kes ütles mulle kõik, mis ma olen teinud! Kas mitte tema pole Messias?"
30Ja nad tulid külast välja Jeesuse juurde.
31Vahepeal palusid jüngrid teda: "Rabi, söö!"
32Aga tema ütles neile: "Minul on süüa rooga, mida teie ei tea."
33Siis arutasid jüngrid omavahel: "Kas keegi on talle süüa toonud?"
34Jeesus ütles neile: "Minu roog on see, et ma teen selle tahtmist, kes mu on läkitanud, ja lõpetan tema töö.
35Eks te ise ütle, et veel on neli kuud, ja siis tuleb lõikus? Vaata, mina ütlen teile: Tõstke silmad ja vaadake põlde: need on juba valged lõikuseks!
36Nüüd saab lõikaja palka ja kogub vilja igaveseks eluks, et niihästi külvaja kui lõikaja ühtlasi saaksid rõõmustada.
37Jah, siin on tõsi see ütlus: "Üks on, kes külvab, ja teine, kes lõikab."
38Mina olen teid läkitanud lõikama seda, mille kallal teie pole vaeva näinud. Teised on näinud vaeva, ja teie olete tulnud nende vaeva vilja lõikama."
39Aga palju samaarlasi sellest külast uskus Jeesusesse naise sõnade tõttu, kes tunnistas: "Tema ütles mulle kõik, mis ma olen teinud."
40Kui siis samaarlased tulid tema juurde, palusid nad teda jääda nende juurde. Ja Jeesus viibis seal kaks päeva.
41Ja Jeesuse enda sõnade tõttu hakkas temasse uskuma veel palju enam inimesi.
42Aga naisele nad ütlesid: "Me ei usu mitte enam sinu kõne tõttu, vaid me oleme teda ise kuulnud ning teame nüüd, et tema on tõesti maailma Päästja."

Kes iganes sa ka oled, mida iganes sa teinud poleks, kuidas iganes sa praegu end tunneksid - sa võid kohtuda Jeesusega nüüd. Lihtsalt küsi....

Räägi veel kiirevangelismist! Jeesus pälvis selle naise tähelepanu sedavõrd, et viimane toob Ta juurde kogu oma linna! Ja paljud usuvad Jeesusesse just sellepärast, mida too oli naisele öelnud.

Naine oli elanud moraalselt küsitavat elu -  ometi ei aidanud Jeesus ainult teda, vaid tema kaudu ka paljusid teisi. Me ei peaks pelgama oma lugu teistega jagada, sest iial ei või teada, kes selle läbi aidatud saab. Seda tehes võime kogeda endid häbiväärselt ebapiisavaina või saamatuina, kuid Jumalal ongi kombeks kasutada oma töös kõige ebatõenäolisemaid kandidaate.

Ning kui suurt rahuldust toov on selline teenimine! Jumala tahte täideviimine on osa meie vaimulikust toidust (s 34), vähemalt sama oluline kui on viit liiki puuviljad ja juurviljad meie igapäeva menüüs. Seepärast oleks rumal lükata sõnakuulmine kuhugi tulevikku, kus olukorrad võiksid ehk meile mugavamad olla. Meil on vaja kuuletuda Jumala tahtele siin ja praegu.

Jeesus ütleb 35.salmis, et põllud on “küpsed lõikuseks”. See tähendab, et paljud inimesed on valmis kuulma evangeeliumit Jeesusest just nüüd. Ja meie saame olla kas külvajad või lõikajad. Ei tohi kartma lüüa kui kõik inimesed ei tule päästmisele kohe, kui oleme neile Jeesusest rääkinud  -pigem on hea meeles pidada, et oleme vaid üks lüli selles sündmuste (pikas) ahelas,mis inimese viimaks, läbi Jeesuse,  toob täielikult Jumala armastuse mõju alla.

 
Palveta, et võiksid tähele panna enda ümber neid, kes on valmis kuulma head sõnumit Jeesusest. Palveta, et sulle antaks õiged sõnad õigel ajal - ning võiksid olla Jumala armastus kanaliks, mis täidab nende vajadused.

Selle kommentaari autor: Helen Fuller